Mimí ja Mia maasika-küpsisetort

Kogu kambale

See ei ole SEE neljakandiline küpsisetort, vaid midagi... kausjamat! Sõbrannad Mimí (9) ja Mia (10) on võtnud koogiteo ette mitmeid kordi, vahel koos äpardustega. Küll läks koogivorm tainaga ümber, küll jäi kook solvunult lössi, sest keegi unustas tema sisse küpsetuspulbrit panna. Aga see vanast koka­raamatust “Tordid” leitud retsept on oo-kui-hea ja 87% viperusevaba!

Tee nii:

  • 3 pakki kandilisi vanillimaitselisi küpsiseid
  • 500 g maasikaid (ja vaarikaid, kui soovid)
  • 200 g Lehmakese kompvekke
  • 4 dl 35% vahukoort
  • ½ dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 400 g kohupiima

Kaunistuseks:

  • 2 dl 35% vahukoort
  • 2 sl suhkrut
  • ½ tl vanillisuhkrut
  • maasikaid, mündilehti

Pudista küpsised näppude vahel kaussi. Poolita maasikad ja tükelda kompvekid.

Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga. Sega juurde kohupiim. Lisa kohupiimasegule küpsised, kompvekid ja maasikad ning sega ühtlaseks massiks.

Suru mass toidukilega vooderdatud kaussi ja hoia öö läbi külmikus.

Kaunistamiseks vahusta koor suhkruga. Kummuta tort serveerimis­alusele ja kaunista vahukoore ja maasikatega. Sõbrad, tordile!

Bennu ahjusepik munasilmaga

Ühele

Benjamin ehk Bennu (7) läheb sügisel kooli ja teab juba täpselt, mida ta pärast koju jõudes endale söögiks tegema hakkab – ahjus küpsetatud sepikuviile, mille keskele on löödud muna! See on “Poisid köögis” raamatust leitud idee ja loogiline valik, kui su hoovis siblivad oma pere kanakesed.

Tee nii:

  • 2 röstsepiku (või kandilise leiva)
  • viilu
  • 2 talumuna
  • soola
  • pipart
  • pisut rohelist, näiteks hakitud peterselli

Soojenda ahi 200 kraadini. Võta röstsepiku viil ja vajuta joogiklaasiga selle keskele auk. Klaas võiks olla pigem kitsas ja õhema äärega.

Aseta augustatud viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning koksa aukudesse munad. Lükka ahju.

Kui munavalge on hüübinud, aga muna­kollane endiselt pisut vedel (umbes 10 minuti pärast), on aeg sepikud ahjust välja võtta. Maitsesta soola-pipraga. Emme arvates võiks viilud ka hakitud peterselliga üle puistata. Amps!

Edasi lugemiseks telli ajakiri Pere ja Kodu