Teeme ise maitsva kuuse

Piparkookidest ja kaunitest jõulukuuskedest ei saa kunagi küll. Maitsvaid tainaid leiab poest, kuid keeruline pole sellist ka ise valmistada.

Asjatult peetakse piparkoogitaina valmistamist keeruliseks. See on harilikust tainateost ainult mõnevõrra töö- ja aja­mahukam, sest suhkur on vaja potis sulatada ning hiljem tahab tainas vähemalt ühe öö külmkapis seista, et vürtsikad maitsed pääseksid toimima ja tekiks rullitav konsistents. Samas pole riski, et tainas läheb nässu ja selle peab hoopis minema viskama.

Tainale annab krõbedust suhkur, seega on piparkoogid tavapärasest küpsisest suhkrurohkemad.

Osta poest valmis piparkoogi­maitseaine­segu.

Gluteenivabu piparkooke pole keeruline valmistada tatrajahust. Arvesta aga, et seda tainast on keerulisem rullida ja seepärast kipuvad piparkoogid olema ka paksemad.

Glasuur valmib 1 munavalgest ja 3–4 dl tuhksuhkrust. Kui tuhksuhkrut on liiga vähe, valgub glasuur laiali.

Kaunistamisel saad toredad silmad-nööbid rosinatest ja pählitest. Pista need tainale enne kookide ahju saatmist.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Pere ja Kodu