Kelly pruun kook

Kogu perele (jääb homsekski)

  • 1 pakk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
  • 150 g võid
  • 100 g valget šokolaadi

Täidis

  • 400 g kohupiimakreemi
  • 200 g Kreeka jogurtit (või hapukoort)
  • 2 muna
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • paar peotäit vaarikaid, võivad olla külmutatud

Vala muffinipulber suuremasse kaussi ja tõsta peale või. Haki või suure noaga kausis pulbriga segamini, nii et tulemuseks on tükiline purumass. Haki valge šokolaad eraldi alusel väikesteks tükkideks ja sega purusegusse.

Võta tavamõõduga koogi­vorm (24 cm) ja vooderda küpsetus­paberiga (suru leht keskelt vormi põhja ja siis vastu seinu, nii et paberi ääred jäävad lille moodi üle vormi seinte lehvima). Puista kolmveerand purusegust vormi põhjale.

Sega kausis korralikult läbi kohupiim, jogurt ja munad. Kalla koogipõhjale. Laota peale vaarikad, mida võid näpuga pisut kohupiimamassi sisse vajutada. Puista peale järelejäänud purumass.

Soojenda ahi 180 kraadini. Pane koogivorm 45 minutiks ahju. Siis lase koogil pisut taheneda ja võta vormist välja. Kui ajad ilu taga, võid koogi kaunistada peotäie vaarikate ja mõne mündilehega. Kõige peale võid sõeluda pisut tuhksuhkrut.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Pere ja Kodu